Jump to content
Shopforum.gr
Petros

Τα 11 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να παραγγέλνονται από ντελίβερι

Recommended Posts

108_51_art_home_delivery_1.jpg

Yπάρχουν κάποια πρόβλημα που μπορούν να... ταξιδέψουν με μεγαλύτερη ασφάλεια από ορισμένα άλλα. Από τρόφιμα που όλοι έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση μόλις φθάνει το ντελίβερι σπίτι, ή μόλις ανοίγουν το μπολ στη δουλειά να διαπιστώνουν ότι απλά δεν τρώγονται. Παρακάτω παρουσιάζονται 11 τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται αμέσως μόλις μαγειρευτούν και δεν ενδείκνυται να τα παραγγέλνει κανείς απέξω ή να τα βάζει στο μπολ για να τα πάρει μαζί του κάπου και να τα φάει ύστερα από ώρες.

Φτερούγες

Οι φτερούγες, όπως και το τηγανιτό κοτόπουλο τρώγονται με το που βγουν από τη φριτέζα. Καθώς περνά η ώρα και πολύ χειρότερα αν μπουν σε κλειστό κουτί χάνουν την τραγανότητά τους.

Τηγανιτές πατάτες

Οι τηγανιτές πατάτες τρώγονται με το που βγουν από το τηγάνι. Η τραγανότητά τους δεν μπορεί να διατηρηθεί για περισσότερο από μια ώρα και στην περίπτωση που μπουν στο ψυγείο απλά δεν τρώγονται.

Τηγανιτά αβγά

Το πιθανότερο είναι ότι ο κρόκος θα διαλυθεί κατά τη μεταφορά. Αλλά ακόμη και αν αυτό δεν συμβεί το κρύο τηγανιτό αβγό απλά δεν τρώγεται. Μυρίζει και γίνεται σαν λάστιχο.

Μπριζόλα μέτρια ψημένη

Μια μπριζόλα ψημένη μέτρια, ή ένα μπιφτέκι ψημένο αντίστοιχα μετά από λίγη ώρα δεν μπορούν να φαγωθούν, ενώ αν επιχειρήσει κανείς να τα ζεστάνει σίγουρα δεν πρόκειται να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πίτσα

Αν μια ζεστή πίτσα μείνει στο κλειστό κουτί για πάνω από 10 με 15 λεπτά θα χάσει όλη της την τραγανότητα. Εκτός του ότι θα έχει παγώσει το τυρί και όλα τα υλικά θα έχουν κολλήσε επάνω του με αποτέλεσμα να έχουν γίνει μια ενιαία μάζα.

Οτιδήποτε έχει λιωμένο τυρί

Το λιωμένο, ψημένο τυρί είναι γνωστό ότι λίγη ώρα αφότου βγει από τον φούρνο ή την κατσαρόλα αλλάζει... μορφή. Συγκεκριμένα αλλάζει η συνοχή του και από υγρό γίνεται στερεό. Οσο και να προσπαθήσει κανείς να το... ξαναλιώσει δεν πρόκειται να πετύχει το αρχικό αποτέλεσμα.

Γαρίδες

Εκτός του ότι γίνονται σαν λάστιχο καθώς περνά η ώρα, ελλοχεύει ο κίνδυνος των τροφικών δηλητηριάσεων.

Τηγανίτες ή βάφλες

Καταναλώνονται μόνο όσο είναι ακόμη ζεστές. Το βούτηρο που τους δίνει την τραγανότητα όσο είναι ακόμη ζεστά είναι αυτό που τα καταστρέφει με το που κρυώσουν.

Σαλάτες με ντρέσινγκ

Από τη στιγμή που θα μπει το ντρέσινγκ στις σαλάτες αυτές αρχίζουν αυτομάτως να μαραίνονται. Εκτός του ότι τα κομμένα λαχανικά μετά από λίγη ώρα χάνουν ούτως ή άλλως τις θρεπτικές τους ιδιότητες.

Τηγανιτό κοτόπουλο

Το τηγανιτό κοτόπουλο καλό είναι να τρώγεται με το που βγει από τη φριτέζα. Στην περίπτωση μάλιστα που μπει σε κουτί για να μεταφερθεί το σίγουρο είναι ότι ο ατμός θα του στερήσει την τραγανότητά του.

Γαλλικό σάντουιτς

Ενα γαλλικό σάντουιτς με σος και άλλα διάφορα αν έχει ψηθεί το σίγουρο είναι ότι δεν ξαναζεσταίνεται. Εκτός του ότι αν περάσει λίγη ώρα μετά το ψήσιμό του και δεν έχει καταναλωθεί δεν τρώγεται καθώς το τυρί έχει γίνει... λάστιχο και ότι άλλο περιέχει έχουν γίνει μια μάζα με αυτό.

Περισσότερα: Τα 11 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να παραγγέλνονται από ντελίβερι | E-Radio.gr Daily

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απο τα πιο ωραία άρθρα που έχω διαβάσει. Θα ήθελα να προσθέσω ότι όσο πιο αργά τρώμε το φαγητό από ντελίβερι τόσες περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά χάνονται.

Δηλαδή αν φάμε την τροφή μετά από αρκετές ώρες τότε ίσως δεν θα έχει καμιά θρεπτική αξία.

Edited by diaita

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε

Πρέπει να είστε μέλος για να έχετε την δυνατότητα να σχολιάσετε

Δημιουργήστε λογαριασμό

Εγγραφείτε γρήγορα, εύκολα, και δωρεάν.

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό?

Συνδεθείτε τώρα


×

Αποδοχή cookies

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Λεπτομέρειες